niedziela, 2 grudnia 2007



A to mała rekompensata za ostani post;-) Oto przepis na jeden z moich ulubionych dań, oczywiśćie bezmięsne... a jakie smaczne mmm:-)
mmm:-)
mmm:-)
Bakłażan zapiekany z warzywami:


Składniki: 6 bakłażanów 3 pomidory, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki rozpuszczonego masła, sól, pieprz


Sposób przyrządzenia: Bakłażany ponacinać wzdłużnie, (nie rozcinać całkowicie) na plastry. Posolić, odstawić na sicie tak aby wytwarzający się sok mógł obciekać. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plasterki, podobnie pokroić pomidory, przyprawić pieprzem. W nacięcia bakłażana powkładać pozostałe składniki potrawy, ułożyć na blaszce, polać masłem i zapiec w temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem udekorować zieleniną.

Smacznego :-)

1 komentarz:

Ewelina Chrościelewska pisze...

uwielbiam bakłażany:)