sobota, 15 grudnia 2007

coś na słodko!

Owocowy krem lodowy
W zasadzie to jest taka krzyżówka kremu owocowego i koktajlu. Koniecznie trzeba go podać w ładnych kieliszkach. No i bardzo ważna sprawa: śmietanka kokosowa powinna być dość gęsta - a więc w czasie zakupów trzeba dokładnie czytać etykiety i wybrać taką śmietankę, która zawiera jak najmniej wody. Acha - zamiast passion fruit możesz użyć marakui, która w środku ma identyczną konsystencję.
Dla 4 osób
Czas przygotowania: 15 minut




Produkty potrzebne do przepisu

8 owoców passion fruit
140 ml śmietanki kokosowej
250 ml mleka
25 g wiórków kokosowych
1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego
3 kulki lodów waniliowych Algida



Jak to zrobić:
1. Wydrąż miąższ z owoców, odłóż 4 łyżki, a resztę zmiksuj w blenderze.
2. Dodaj śmietankę kokosową, mleko, wiórki i ekstrakt migdałowy.
3. Dodaj lody i ponownie zmiksuj.
4. Nałóż do kieliszków i udekoruj pozostałym miąższem owoców.
Bon appétit!



nie wiem jak wy ale ja uwielbiam oglądać Paskala w kuchni...a te jego desery chmmm.... po prostu palce lizać oto jeden z nich.

Brak komentarzy: